Επιτυχημένο το πρώτο σεμινάριο της «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΑΕ» για τα έσοδα των ΟΤΑ

Επιτυχημένο το πρώτο σεμινάριο της «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΑΕ» για τα έσοδα των ΟΤΑ

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο πρώτος κύκλος του ολοκληρωμένου επιμορφωτικού προγράμματος που διοργάνωσε η εταιρεία «Αναβάθμιση Α.Ε. με θεματικό αντικείμενο τα έσοδα των πρωτοβάθμιων Ο.Τ.Α. και με εισηγήτρια τη Δήμητρα Μιχαηλίδου, Προϊσταμένη Οικονομικών Υπηρεσιών ΟΤΑ α’ βαθμού, και πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ).

 

Κατά τη διάρκεια του πρώτου κύκλου, τον οποίο παρακολούθησαν περισσότερα από 40 στελέχη οικονομικών υπηρεσιών Δήμων και νομικών προσώπων ΟΤΑ, παρουσιάστηκε το θεσμικό πλαίσιο και αναλύθηκαν ειδικά θέματα σχετικά με τις χρεώσεις οφειλών τρίτων προς τους Ο.Τ.Α. (αναζήτηση, αναδρομικότητα, βεβαίωση, είσπραξη) ενώ το αυξημένο ενδιαφέρον των συμμετεχόντων εκφράστηκε μέσα από το μεγάλο αριθμό ερωτημάτων που υποβλήθηκαν και απαντήθηκαν σχετικά.

Thanos δεύτερος κύκλος του επιμορφωτικού προγράμματος είναι προγραμματισμένος για την Παρασκευή 31 Μαΐου 2024 και περιλαμβάνει την παρουσίαση, ανάλυση και επεξήγηση ειδικών θεμάτων που σχετίζονται με τα δημοτικά τέλη καθαριότητος και φωτισμού, ενώ το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με δύο επιπλέον κύκλους ως εξής:

  • 3ος κύκλος / Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024: Το δημοτικό τέλος 0,5% επί των ακαθαρίστων εσόδων
  • 4ος κύκλος / Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024: Γνωστοποίηση οφειλών: Διαδικασία και ενέργειες.

Επισημαίνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι υπάλληλοι μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους, για τη συμμετοχή σ’ έναν ή περισσότερους κύκλους του επιμορφωτικού προγράμματος, υποβάλλοντας  ηλεκτρονική αίτηση εδώ ενώ για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 210 8540 914 ή στο e-mail: info@anavathmisi.gr.